Lueproduksjon

Da har jeg strikket noen luer igjen. De som har fulgt med på bloggen en stund vet at jeg syns det er supergøy å strikke luer:) Resultatet vokser fort og det er et praktisk plagg. Denne gangen har det blitt 6 luer:
Stafflua av Mirrevirre er strikket i freestylegarn. Tror jeg brukte strikkepinne og heklekrok nr. 5. Dette er et utrolig kjekt mønster, og resultatet blir veldig fint:) Jeg har strikket/heklet etter dette mønsteret tidligere, men da brukte jeg et tynnere garn, så ble ikke så fornøyd med de. Men denne syns jeg ble veldig fin, og den passet godt til mamma, så hun fikk den i bursdagsgave:) Jeg kommer garantert til å lage flere slike, men da i freestyle eller nepalgarn.Så har det blitt en ny tripp-trapp-lue i nepalgarn, strikket på pinne 5. Pappa har tidligere fått to slike luer, og han har likt de veldig godt, men de har uheldigvis havnet i vaskemaskinen og blitt tovet. Så da var det bare å strikke lue nr. 3. Det ergrer meg nå at jeg ikke tenkte på å strikke luen i superwashgarn! Men det nepalgarnet er så utrolig godt og mykt. Om denne luen også skulle bli tovet, blir garantert den neste luen i et maskinvaskbart garn;)Stripeluen er strikket i nepalgarn etter eget mønster. Brukte pinne nr 5.  Dette ble en ny arbeidslue til snekkerpappan min:)Wood Hollow Hat har vært et populært mønster i strikkeverdenen, og jeg måtte også prøve meg på å strikke denne nydelige luen. Mønsteret var veldig gøy å strikke, så det ble to luer på rappen. Brukte også her nepalgarn, pinne 4 på vrangborden og pinne 4,5 på resten av luen. Alle flettingene på luen gjør at det skjer noe under hele arbeidet, og det ble derfor et raskt og kjekt arbeid. Den grå luen ble bursdagsgave nr 2 til mamma. Den lilla luen tenkte jeg først at jeg skulle ha selv. Men det er noe som gjør at jeg ikke bruker den. Tror at fargen blir feil, i tillegg til at dusken ikke blir helt rett på hodet mitt. Vi får se om jeg finner en ny mottaker til den:)

Den siste luen er en bestillingslue av mfk-mønsteret mitt:) I forbindelse med at MFK vant seriegullet i fjor, designet og strikket jeg flere gull-luer. Du kan se på det innlegget her. Kjekt at flere vil ha sin egen supporterlue:)

Takk for alle fine kommentarer jeg får! Det setter jeg stor pris på:)
Ønsker alle lesere og følgere en god helg!

Etiketter , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

11 Responses to Lueproduksjon

 1. Nå kaller jeg deg for luemester, Birgitte! Først og fremst for ALLE luene du har laget, -og ikke minst gitt bort!! -Og for at du til og med lager nye om de ikke passer, du ikke er fornøydd med resultatet, eller de blir tovet. men kanskje mest for at du gjennom iherdig innsats gjennom flere år har greidd å overbevise meg om at jeg kan bruke og vise meg i lue;) Lueskrekk er en familiesvakhet du heldigvis ikke har arvet;)
  Tusen, tusen takk for de fine luene jeg fikk til bursdagen min. De har vært brukt flere ganger, -og senest på tur i dag;)

  SvarSlett
 2. Du store min for noen flotte luer!! Og den Staff-lua er helt knall. Har heklet mange slike jeg og- blir veldig fin i dobbel tråd med Alpakka-garn også. Har et par nøster Freestyle liggende- tror jeg må lage en lue av de- håper det holder med to nøster....
  God helg-
  klem fra Sissel

  SvarSlett
 3. Kjempefine luer! Likte Stafflua veldig godt, så kanskje til vinteren? Tripp-trapp-lua har jeg strikka flere av, og den er vel mannens favoritt, i alle fall er den i bruk stadig vekk. Så snill du er som gleder foreldrene dine med luer!

  Ønsker deg ei riktig fin helg!

  SvarSlett
 4. Du verden for en produksjon:) Slik været ser ut til å bli, kan du jo strikke sommerluer - i ull! Stafflua var min favoritt:)

  SvarSlett
 5. For en flott luekolleksjon! Fikk lyst til å strikke luer jeg også i stedet for genser ;-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Kjempeflotte luer... :O)
  Ett takknemlig plagg å strikke og som man alltid får brukt for!

  Takk for den koselige kommentaren om vaskeklutene mine!

  Legger meg til som følger... :O)

  SvarSlett
 7. Du og du så mange flotte luer Birgitte!! Kjempefine alle sammen!!
  :))

  SvarSlett
 8. Hei, så utrolig mange flotte luer!! Jeg blir helt imponert.. Jeg ble anbefalt av mamma'n din å ta turen innom deg, så da måtte jeg jo det.. :) Kjempefin blogg, med masse inspirasjon.. :)Og du, knallfine strikkepinnemapper altså!
  Ha en super helg!!

  Kristin

  SvarSlett
 9. Så fine luer! Likte spesielt godt den første. Den oppskriften tror jeg jaggu jeg skal lagre en plass. :)

  SvarSlett
 10. Ja her var det utrolig mange flotte luer. Er enig med deg i at det er raske prosjekter og det kan jo være greit iblandt! Ha en super pinse!

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer:)
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Da er det bare å skrive inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Birgittes Forglemmegei. Template by My Moiety.