Hekla rutateppe til storebror!!Hva lager man til storebror som runder år, og som ikke ønsker seg noe...? Valget mitt ble å hekle et teppe! Teppet har vokst jevnt og trutt siden jeg startet på det i mai. Inspirasjonen til teppet fikk jeg på bloggen til byVeronica
Jeg har brukt pt5-sport på krok 4. Dette er ett favorittgarn hos meg. Det finnes i mange fargenyanser, og så kan det vaskes i maskin:) Prøvde å velge farger som var litt "guttete", men likevel friske. 


Bianca har fulgt med på heklingen fra starten. Her prøver hun å være hjelpsom, og legger seg midt på teppet når matmor prøver å fordele rutene fint utover.. ;)


Rutene er heklet sammen med fastmasker i mellomgrå nyanse. Syns det ga teppet en fin helhet. Må si meg fornøyd med dette prosjektet:)


Som den perfeksjonisten jeg er, brukte jeg lang tid på å få rutene perfekte. Brukte først et par mønster jeg fant på nettet, men jeg ble ikke fornøyd med at skjøten ble gående langs stavrapportene. Etter litt prøving og feiling, kom jeg frem til en egen fremgangsmåte der hjørnehullene blir like store, og skjøten gjemmes. Her er oppskriften om noen vil prøve seg:

1. Hekle 6 lm. Lag en ring ved å hekle 1 kjm gjennom første luftmaske.
2. Hekle 3 lm = 1 st. Hekle 3 st om ringen.*3 lm, 4 st* gjentas 3 ganger om ringen. Hekle 2 lm, avslutt med 1 kjm i 3. lm i omgangens første stav.
3. Før heklekroken tilbake i hullet i starten av omg, hent tråden og hekle ei kjm. Hekle 3 lm = 1 st. Hekle 1 ny st i hullet. Hekle 1 st i hver av de fire neste stavene. I hjørnet hekles 2 st + 3 lm + 2 st. Hekle så 1 st i hver av de fire stavene. Fortsett slik til du kommer til siste hjørnet av omgangen, der hekler du 2 st + 2 lm. Avslutt omgangen med 1 kjm i 3. lm i omgangens første stav.
4. Fortsett med denne økningen til du har ønsket størrelse på ruten.


135 ruter gjør at det måler hele 108 * 180 cm! Et skikkelig slumreteppe altså! Teppet veier 1,1 kg, noe som betyr at jeg har heklet opp 22 nøster med garn! Hver rute er heklet av 240 staver, det vil si at teppet består av 32 400 staver...!


Så nå håper jeg bror holder varmen i vinterkulden!

Etiketter , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

15 Responses to Hekla rutateppe til storebror!!

 1. Så flink du er!! :)
  Tålmodigheten til å hekle et så stort teppe skulle jeg gjerne hatt litt av :D

  SvarSlett
 2. Så flott! Tenker din bror blir glad :)

  SvarSlett
 3. For ein heldig storebror, og eit nydeleg teppe :)

  SvarSlett
 4. Så lekkert teppe du har heklet!!:)

  Ha en fin kveld,
  Klem Klem♥

  SvarSlett
 5. Nydelig,så fine farger! Her er det helt sikkert en som blir glad :)

  SvarSlett
 6. Oi, for ein jobb du har hatt! Og du kan godt vere fornøgd med resultatet:) Det var kjempefint!

  SvarSlett
 7. Det ble et nydelig teppe, for en heldig bror du har!! Fargene var nydelige:)

  SvarSlett
 8. Hurra for deg! Tror ikke jeg hadde hatt tålmodighet til dette store arbeidet mens jeg var ung. Jeg er imponert! Flott er det også, fint arbeid og gode farger! Broren din er kjempeheldig. Håper han skjønner det og tenker på deg hver gang teppet er i bruk.

  Fortsatt fin førjulstid!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 9. fantastisk flott håndarbeide! Storebror har en snill lillesøster:-)

  SvarSlett
 10. Så fint teppet ble :) Sirlig og ryddig. :) Kjenner til dette med kjæledyr som gjerne vil hjelpe til, men som egentlig bare er i veien... Katten min er en god kilde til mye latter :)

  SvarSlett
 11. Så nydelig du har laget teppet ditt. Jeg holder på med et i make ruter,men hekler de sammen på en annen måte. Følger en engelsk oppskrift. Din måte å hekle sammen på er mye finere. Litt av en jobb. ikke sant?
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har tatt litt tid å hekle det ja.. ;) Men det er jo verdt det når man blir fornøyd med resultatet:) Morsomt at du holder på med de samme rutene!

   Slett
 12. Kjempefint teppe! Heldige broren din som får dette! Og så mye fint du har heklet, strikket og sydd, mye fin inspirasjon! Takk for koselig besøk hos meg! :-)

  SvarSlett
 13. Veldig, veldig fint resultat! Jeg kjenner en hund av samme rase, hun pleier også å posere på heklatepper som blir lagt ut :) Ha en fin jul!

  SvarSlett
 14. Eit nydeleg teppe i guttefargar!

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer:)
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Da er det bare å skrive inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Birgittes Forglemmegei. Template by My Moiety.