Halser med knapper


I denne vintertiden er det viktig å holde seg varm. For meg som er så glad i håndarbeid, er dette en ekstra kjekk tid, for nå kan ullplaggene brukes og de kommer til god nytte i vinterkulden. Tenkte jeg skulle vise frem to heklede halser i dag:)
Denne blå halsen skulle egentlig være en julegave. Men jeg var så ivrig i heklingen at jeg helt glemte å måle halsen etterhvert. Resultatet ble en altfor lang hals som ikke la seg noe fint rundt halsen, uansett hvor mye jeg vridde og surret på den. En lang hals er ikke noe å spare på, så jeg startet på nytt - ja denne gangen sjekket jeg lengden underveis ;)


Garnet er baby merino fra Drops, dobbel tråd på krok nr. 5. Det fine viftemønsteret fant jeg på garnstudio. Som dere ser så har jeg gjort min egen vri. Jeg syns det er så praktisk og fint med knapper. Jeg heklet halsen lang nok til at den kan surres to ganger rundt halsen. På begge sidene er det 7 stavmasker til kant, på den ene siden er det knappehull.


Se så fint viftemønsteret er! Dette har jeg brukt på en hals tidligere. Om du tar en titt på innlegget her, så ser du hvor annerledes denne halsen ble.Også er det hals nr. 2. Dette er en gave til mamma, som trengte noe som varmet i halsen. Mamma har selv en kreativ blogg, om du besøker den kan du være med i trekningen av en nydelig engel. Ta en titt her.


Denne halsen består kun av stavmasker. Jeg er så stolt av meg selv, for denne gangen har jeg brukt garn fra lageret:) Har hatt mye Drops alpaca liggende, med ett nøste av hver farge. Nå fant jeg endelig et passende prosjekt. Halsen har knappehull, så da er det lett å variere om man vil ha en vri på den eller ikke.


Heklet med dobbel tråd på krok 4,5. Resultatet ble godt og mykt:)


Denne søndagen har vært helt utrolig fin, med barfrost og skinnende sol. På en slik fin dag ble det en lang gåtur, noe Bianca satte stor pris på:) Nå er hun fornøyd og har funnet plassen sin på det varme saueskinnet.

Håper dere har hatt en fin søndag!

Etiketter , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

12 Responses to Halser med knapper

 1. Kjempefine begge halsene du har laget!!
  Nydelig bilde av skjønne Bianca der:)
  Skikkelig deilig vær de siste dagene, håper det fortsetter slik:))
  Ønsker deg ei kjempefin uke:)) Klems

  SvarSlett
 2. Fine halser, og jeg holder en knapp på mammas! Nydelige farger du har satt sammen!
  Her har det vært kaldt i dag, minus 22 i øyeblikket så det har vært "landligge".

  God, ny uke til deg!

  Klem fra Numedal

  SvarSlett
 3. Kjempefine halser, de blir gode i tiden fremover nå :)
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 4. Heldige meg;) Halsen er god i disse kalde og fine tider;) Tusen takk! Er sikker på at Bianca koste seg på tur i dag, ja. Det gjorde i alle fall jeg da jeg tråvet både fjell og fjøre på jakt etter naturens skatter;) Ha ei kjempefin uke begge to! Klem fra mamma

  SvarSlett
 5. Kjempefine halser, og de ser gode og varme ut i vinterkulden:)

  SvarSlett
 6. Hei høpp!

  Herlige saker du har kreert;)

  Gøy du vil følge meg videre,håper du trives og kan la deg inspirere:)

  Vi knottes!!

  Ønsker deg en fin ny uke:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 7. Fint viftemønster og søte halser!
  Takk for koselig kommentar hos meg og velkommen
  som følger :O)
  Nina

  SvarSlett
 8. Så utrolig mye fint du lager:-)
  Likte veldig godt kofta og fargekombinasjonen!

  Takk for koselig kommentar hos meg og velkommen som følger:-)
  Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
 9. Skikkelig fine halser! Nydelige farger! :)

  SvarSlett
 10. Takk for fin kommentar på bloggen min :-)
  Disse halsene så riktig så deilig ut. Likte veldig godt den til din mor; fin fine farger. Og det er jo ekstra stas når man får brukt litt av restegarnet.. :-)

  SvarSlett
 11. I tillegg til at halsene er gode og varme, spriter de jo opp et kjedelig antrekk også. Fikk lyst til å hekle en hals i viftemønster jeg også :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer:)
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Da er det bare å skrive inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Birgittes Forglemmegei. Template by My Moiety.