Lilla stripegenser med hullstrikk / purple sweater with stripes and eyelet knitting


Jeg har strikket meg en genser!


Jeg falt helt for mønsteret Japan Sleeves da jeg kom over det på Ravelry. Jeg ble helt betatt av den fine hullstrikkingen på ermene, og den fine kombinasjonen med striper. 


Det viste seg å bli et lærerikt, spennende og utfordrende prosjekt. Konstruksjonen av genseren er veldig spesiell. Man strikker borden med hullstrikking først, og plukker opp masker langs hele denne. Man fortsetter med å strikke forkortede rader langs begge ermene, både foran og bak. Det vil si at det ble veldig mange vrangmasker. Ermene syes sammen på undersiden. Også strikkes bolen, heldigvis rundt.Genseren ble litt stor oventil, spesielt under armene. Konstruksjonen gjorde det vanskelig å endre på, men jeg valgte å felle i sidene på bolen, for å få litt mer tilpasset passform.


Se så fint et hullmønster!!

Genseren min er strikket i pt5-sport fra Rauma på p 4. Disse lillafargene fant jeg til salgspris da de skulle selges ut. Synd at de fine fargene ikke er å få tak i lengre. Men jeg kjøpte jo noen ekstra nøster, så jeg har en stund til ;) 415 gram garn gikk med til denne.

A sweater after the beautiful pattern Japan Sleeves. I love the eyelet knitting in the sleeves and the combination with stripes. A fun , exciting and challenging project. Knitted with wool yarn on needle 4.

Etiketter , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

11 Responses to Lilla stripegenser med hullstrikk / purple sweater with stripes and eyelet knitting

 1. Alldeles nydelig! Ermene er jo helt fantastiske, for et arbeid, den kan du være stolt av! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. For et imponerende arbeid! Dette kan du virkelig være stolt av, armene er jo et kunstverk i seg selv :) når i tillegg fargene er så fine, må jo dette bli en favoritt!

  SvarSlett
 3. Så fin du er i den nye genseren din! Både mønster og farger er helt prima. Dette er virkelig en innertier. Godt du sikra deg noen ekstra nøster med garn.

  God søndag fra Ingunn

  SvarSlett
 4. For ein flott gensaer, og for eit arbeid :) Nydelege fargar, og så passar den jo så godt til deg og. Ha ein fin søndag :)

  SvarSlett
 5. Hei! Du har vunnet Garn Away hos meg :) Bare send meg navn og adresse til sivsepost ætt gmail dått kåmm, så skal garngjengen komme i overskuelig framtid. Gratulerer :)

  SvarSlett
 6. Kjempefin genser, du var ordentlig fin i den!
  Nydelige farger også :)

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelig kommentar. Den genseren var bare flott :-)
  KLEM Ingun

  SvarSlett
 8. For et kunstverk. Nydelig.

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer:)
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Da er det bare å skrive inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Birgittes Forglemmegei. Template by My Moiety.