Texturajakke


Da har et nytt storprosjekt kommet av pinnene:) Denne gangen er det jakken Textura, designet av Matilde Skår. Falt helt for dette mønsteret da det kom ut på ravelry, det var så mange fine detaljer! Bolen er strikket i teksturstrikk, ermene er av vrangmasker, det er en fin liten sjalkrage, og i raglanfellingen er det flette!

 
Jeg valgte å strikke jakken i et tynnere garn. Det vil vel ikke komme som noen overraskelse at valget falt på pt5-sport ;) Da garnet var tynnere, måtte jeg gå opp et par størrelser. Strikket derfor etter str XL. Med pinne 4 ble det en lett og luftig jakke.
Den eneste endringen jeg gjorde, var å legge til en kantmaske på hver side av bolen. Dette for å få en finere opplukking av masker til knappestolpen. Her ser dere nærbilde av overgangen mellom bol og ermet. Maskene mellom raglanfellingene blir dannet til fletter. Dette må være den fineste detaljen på hele jakken :)


Jeg må også vise frem knappene her - er så fornøyd med de:)


Og heldigvis passet jakken godt :) Dette blir en god jakke på kalde vårdager!

Etiketter , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

10 Responses to Texturajakke

 1. For en flott jakke. Jeg ville gjort som du å strikkei et tynt garn. Hvis jeg strikker noe i tykt garn så er min erfaring at det ikke blir brukt. Den var skikkelig lekker. Må sjekke ut den oppskriften. Takk for tipset.

  SvarSlett
 2. så flott jakke - og fin detalj med den fletta, ja. Pt5 sport er vel det garnet jeg har strikka mest av i det siste, og synes det er tykt nok, ja
  Ha en fin søndagskveld videre

  SvarSlett
 3. Kjempelekker jakke! Dette blir nok en favoritt utover våren. Nydelig farge også. Akkurat nå har jeg på meg en tunika strikka i Pt5 Sport. Et supert garn med akkurat passe tykkelse.

  Ønsker deg ei ny, fin uke!

  Klem fra Uvdal

  SvarSlett
 4. Nydelig jakke, den så utrolig deilig ut!
  Den skal jeg huske på :)

  SvarSlett
 5. Kjempeflott jakke du har strikka! Fine detaljer- og så tynt garn! For et mot- du er jammen flink! Den jakken blir nok mye brukt!:-)

  SvarSlett
 6. Så nydeleg jakke, og så godt du kledde den :) Og flott detalj med flette på raglanfellinga.

  SvarSlett
 7. Helt nydelig! De flettene var bare helt herlige, liker når oppskriftene beveger seg litt utenfor 'normalen' :)

  Så bra du er fornøyd, denne blir nok mye brukt!

  Klem

  SvarSlett
 8. Veldig veldig fin. God lengde og jakke er så anvendelig.

  SvarSlett
 9. Så nydelig jakke! Og kjempefine knapper også :) Tror nok den jakken blir mye brukt :)

  SvarSlett
 10. Et flott stykke arbeid :) Likte spesielt godt de flettene i sammenheng med ragland-fellingen :) Du er ordentlig flink er du :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer:)
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Da er det bare å skrive inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Birgittes Forglemmegei. Template by My Moiety.