Kyoto - strikket babytopp / Kyoto - knitted baby top


De gode og rolige juledagene er her, og det er på tide å vise frem de hjemmelagde gavene. Først ut en liten topp, strikket til en liten prinsesse.
Kyoto var et mønster jeg falt for med en gang da jeg kom over det på Ravelry. Jeg ønsket å strikke i et tynnere garn, for at toppen skulle bli "lettere". Valget falt på Merino Extra fine fra Drops, et garn jeg ikke har prøvd tidligere. Jeg gikk ned to pinnestørrelser, så toppen er strikket på p 4. Prøvde å regne meg frem til riktig størrelse ut fra strikkefastheten. Som første forsøk la jeg opp til str 2 år, da ble toppen i nyfødtstørrelse. Startet på nytt og la opp til størrelse 5 år. Resultatet ble en topp i str 18 mnd, som jeg var ute etter.

Toppen strikkes fra toppen og ned, frem og tilbake på pinnen. Det vil si mange vrangmasker. Kanten langs åpningen strikkes ved å plukke opp masker til slutt. Som lukning valgte jeg å hekle snorer som kunne knytes sammen. Da kan bredden lett tilpasses ettersom barnet vokser. I mønsteret er det lange ermer, slik at det blir en jakke. Jeg valgte å ha korte ermer slik at tilbehøret under lett kan varieres.


Baksiden av toppen ble også detaljrik i det nydelige strukturmønsteret.


Nærbilde av strukturmønster. Dette tar tid å strikke da man må strikke både en rettomgang og en vrangomgang for å få en omgang. Strikkingen av selve bolen tok derfor ekstra tid, men det syns jeg det var verdt, når mønsteret kom så godt frem og var så effektfullt som dette :)


It is time to show the homemade christmas gifts. First out a knitted baby top. I fell for the pattern Kyoto when I saw it on Ravelry. I wanted to use thinner yarn and needles, to get the top å bit lighter. With chosen yarn Merino Extra Fine from Drops design and needle 4 mm, I had to cast on stitches to size 5 yaers to get a top with measures to size 18 months. Love the structure knitting! All though it takes time to knit (you must knit two rows to get one row), it is worth it when you get this beautiful texture:) 

Etiketter , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Kyoto - strikket babytopp / Kyoto - knitted baby top

 1. En forseggjort og riktig fin topp som alt annet fra din hånd! Du imponerer meg stadig vekk! Ikke mange hadde tatt jobben med å tilpasse størrelsen etter garnet du hadde. Ønsker deg ei fin romjul!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Det var en veldig flott vest. Strukturmønsteret var bare helt nydelig. Det hadde kanskje gjort seg på en lue også? Takk for tips. Fargen var også bare helt fantastisk.

  SvarSlett
 3. Den var nydelig, den strukturen var kjempefint.
  Kos deg videre :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer:)
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Da er det bare å skrive inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Birgittes Forglemmegei. Template by My Moiety.