Strikket topp med hullmønster i Line / Top in eyelet knitting


En ny topp med hullmønster, strikket i Line fra Sandnes garn. Jeg ble så fristet til å teste dette garnet når det nye heftet fra Sandnes kom ut; 1505 Line. Heftet hadde så mange fine modeller, at det ble vanskelig å velge, men til slutt falt valget på modell nr 10. Fargevalget ble også vanskelig, men jeg endte til slutt med denne nydelige grønne som kalles støvet grønn.


Hullmønsteret legger seg veldig fint og gir en fin struktur. Jeg måtte gå opp et halvt nummer i pinnestørrelse for å få rett strikkefasthet, så toppen er strikket på p 4,5. Hullstrikkingen krevde at jeg fulgte med hele tiden så tråden ikke splittet seg, men bortsett fra det var dette et lettstrikket prosjekt.


Strikkehjelp har jeg fått ;) Som dere ser på bildet, så strikkes toppen i to deler, for så å syes sammen. Masker plukkes opp i erme- og halskant og de strikkes slik at de ligner oppleggskanten på bolen.


Toppen ble fin i seg selv syns jeg, men jeg følte meg ikke helt vel i den. Jeg strikket størrelse medium, men syns den ble litt liten, selv om den er svært tøyelig. Jeg får vurdere etter hvert hva jeg gjør med den, men akkurat nå henger den som modell i hobbybutikken Inspirerende hobby i Molde.
Garnet falt iallefall i smak og det gled lett på pinnene. Skal ikke se bort i fra at det blir et nytt prosjekt med dette garnet om en stund :)


A top in eyelet knitting. I was tempted to try a new yarn from Sandnes garn, called Line. I found a pattern I liked in a new booklet: 1505 Line and started knitting. Needles 4,5 mm is used, and I think the pattern gives a beautiful structure. The top is knitted in two pieces and then sewn together. 

Etiketter . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

9 Responses to Strikket topp med hullmønster i Line / Top in eyelet knitting

 1. Synes du er knallfin i denne toppen, men en skal jo være bekvem med plagget selv da. Du får sikkert solgt den hvis du ikke ombestemmer deg.

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så fin. Synd at du ikke følte deg helt vel i den. Har en jakke som bare henger på stas jeg fordi jeg har samme følelse. Synd at det blir sånn noen ganger, men det er vel ikke noe å gjøre med. Morsomt at den henger på utstilling da.

  SvarSlett
 3. Kjempefin, den så deilig og lett ut.
  Synes den var veldig fin på deg.

  SvarSlett
 4. Kanskje den føles bedre når sommeren kommer, fin var den i allefall, nydelig kjole under også!

  SvarSlett
 5. Så fin den var, og så nydeleg farge. Eg syns den var veldig fin til deg.

  SvarSlett
 6. Så lekker! Jeg bør nok ta en titt på det heftet :)

  SvarSlett
 7. Jeg synes toppen var kjempefin på deg! Men vet jo hvordan det er når man ikke føler seg vel i et plagg selv. Da blir det fort liggende i skapet. Bedre at den kan bli brukt til utstilling da, så får du strikke deg en som er mer som du vil ha den :) Nydelig garn i alle fall!

  SvarSlett
 8. Så fin topp! Synd at den ikke ble helt som ville i str, jeg syns den ser ut som den passer fint, men man skal jo føle seg vel også;) Og så søt kjolen fra forrige innlegg ble! Du har strikket så mye fint i det siste, og oppskriften din på luen Anne måå jeg jo bare prøve, hehe!

  SvarSlett
 9. Syns toppen ble veldig fin, utrolig flott farge…har så dilla på blågrønne farger i år.

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer:)
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Da er det bare å skrive inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Birgittes Forglemmegei. Template by My Moiety.