Utprøving av ulik patentstrikk / Knit testing different fishermans rib


For noen uker siden ble jeg klar over at jeg ikke kunne nok om patentstrikk. Teknikken måtte derfor testes ut;) Disse prøvelappene med ulike patentteknikker viser hvor forskjellig teksturen blir. Det ble prøvelapper med to ulike helpatenter, halvpatent og falsk patent. Disse ble utgangspunkt for flere nye små strikkeplagg av eget design.


Først ut ble en hals i falsk patent, strikket i Karisma fra Drops. Riller og knappelukning pyntet opp. Her ble jeg ikke helt fornøyd med passformen, den ble litt "kvelende". Denne blir nok gitt bort til noen med lengre hals ;)


Et nytt halsforsøk. Med mykere garn, altså Sandnes merino, og med den falske patenten andre veien, ble det en mer anvendelig hals. Fine (og dyre) treknapper gjorde susen på denne syns jeg.


Praktisk med knappelukning, så kan den tilpasses alt etter behov. Det er første gang jeg har testet merinogarnet fra Sandnes. Det var nydelig mykt og godt, så det blir garantert flere prosjekter med dette etter hvert.


Pannebånd i heltpatent. Her ble det mye prøving og feiling før pannebåndet fikk riktig passform. Et tykt, luftig og elastisk resultat, som jeg ble godt fornøyd med.


Til slutt har jeg brukt det nydelige garnet Hexa som jeg fikk til jul. En pyntehals i helpatent, som også kan brukes til skjerf. Knapper hører ofte til mine produkt, og ble også her en avgjørende detalj.


Må vel si at jeg har gått grundig til verks ved denne utprøvingen ;)

Mønstre på disse kommer etter hvert, som en gave til deg :) Følg med!


I have been testing different techniques of fishermans rib. As you can see in the first picture, I started by making small testknits. I liked these techniques so much that I made some small projects out of it. Two neck warmers, a headband and a cowl out of my own design. Patterns on these will come:)

Etiketter , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

12 Responses to Utprøving av ulik patentstrikk / Knit testing different fishermans rib

 1. Her har du virkelig jobbet, så bra da blir sluttresultatet så mye bedre. Kjempefine ting du har strikket jeg likte spesielt godt den pyntehalsen. Den var lekker :)
  Ønsker deg en riktig god påske.

  SvarSlett
 2. Så flott resultat! Begge halsene ble kjemoefine. Jeg liker helpatent best, tror jeg. (Nederst til venstre på bildet ditt.)

  Jeg kan ikke strikke patent. (Men samboeren min, som nylig lærte å strikke, kan strikke helpatent!) Eller, det er mulig jeg har strikket noe i falsk patent en gang! Usikker.

  Ett av målene mine for i år er faktisk å lære meg helpatent. Det gir et så mykt og tykt resultat. Supert for skjerf/hals og store gensere. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helpatent ble min favoritt. Teksturen ble finest syns jeg :) Håper du når målet og får se hvor gøy teknikken er å strikke :)

   Slett
 3. Jeg elsker strikkenerding! Har du også sett at du kan strikke patent rundt og/eller med to farger? Ny utfordring ;)
  Fine ting du fikk strikka av ny lærdom, og veldig fine knapper!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er faktisk neste punkt på patentplanen :) Det er jo så mange muligheter :)

   Slett
 4. Utrolig stor forskjell på disse variantene, godt du har prøvd dem ut.
  God påske

  SvarSlett
 5. Tror jeg hadde trengt et kurs hos deg! Genser i patentstrikking var så moderne på slutten av 50-tallet. Husker de genserne seig noe forferdelig. Minner meg litt om Skapell-genseren, men en vid og "slørjete" modell har vel vært på moten til alle tider.
  Fine halser! Jeg har også hals i Hexa, og den er helt nydelig å bruke. Du er kjempefin i begge halsene du viser. Ull i bruk er tingen. Alt kommer mer til sin rett da.
  God påske i Romsdalen! Her er det bra vær i øyeblikket, litt vind og passe kletørk. Håndleddet er ikke sterkt nok til skigåing, men får glede meg over det jeg klarer av lettere husarbeid, litt strikking, turgåing mm. Det meste går, det tar bare litt lenger tid.

  Klem fra Numedal

  SvarSlett
 6. Det var grundig utprøving! Så bra. Jeg gir litt fort opp når jeg prøver meg på patentstrikking for jeg synes det tar så laaaaang tid. Kjempefine halser du har laget. God strikkepåske.

  SvarSlett
 7. Hei. Det var veldig fin prøvestrikk. Har ikke prøvd meg på patentstikk, men nå fikk jeg lyst til å prøve det. Herved notert på den lange strikkelista mi. Akkurat nå holder jeg på med en enkel jakke til meg selv. Jeg startet etter en oppskrift, men etter flere justeringer med masketallet ennder den vel mer opp som egenkomponert. :_)
  Ønsker deg en god (håndarbeids)påske!
  Berit

  SvarSlett
 8. Så utrolig forskjellige de blir. Så gøy å lese om!!!! Og flotte ting du har laget for å teste ut - det er alltid moro når det man bruker som test kan brukes etterpå!!! Patentstrikk har jeg gjort lite av, men det er utrolig flott og plaggene blir så gode!!! Så fint at du deler mønster etterhvert!!! God god påske til deg!!

  SvarSlett
 9. Wow, tusen takk for en 'innføring' i dette! Jeg søkte på det for ikke lenge siden, blir ikke helt klok på de ulike variantene. Kjempefine halser.

  God påske! :)

  SvarSlett
 10. Så bra og informativt om patentstrikking. Fint med de prøvelappene - og halsene som viser hvordan det ser ut i de forskjellige teknikkene.
  Flott, den halsen til mor di, Den ble delikat i hvitt.
  Fortsatt god søndag!

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer:)
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Da er det bare å skrive inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Birgittes Forglemmegei. Template by My Moiety.